امروز، روز جهانی مبارزه با ناقص‌سازی زنان است.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، در بیانیه‌ای در پیوند با «مثله‌کردن جنسی زنان» در جهان، گفته‌است بیش از ۲۰۰ میلیون زن و دختر در سراسر جهان با پیامد‌های «یک خشونت بزرگ» علیه حقوق انسانی‌شان دست‌به‌گریبان هستند.

 

آنچه آقای گوترش می‌گوید بازتاب‌دهنده نگرانی‌هایی‌ست که سازمان ملل مدت‌هاست در تلاش برای مقابله با آن‌است. در همین راستا نیز از سال ۲۰۰۳ میلادی به این سو، شـشم فوریه، ۱۷ بهمن، به‌عنوان روزی بین‌المللی برای مقابله با این اقدام در نظر گرفته‌ شده‌است: «روز جهانی برای رد هرگونه مدارا با مثله‌کردن جنسی زنان».

 

صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف، دو سال پیش در برآوردی، از ده‌ها کشور به‌ویژه در آفریقا و مناطقی دیگر از جمله اندونزی، یمن و عراق، به‌عنوان مناطقی که آلت تناسلی دختران و زنان در آن‌ها بریده می‌شود، نام برده بود. در صدر کشورهایی که بیشترین درصد مثله کردن زنان بین ۱۵ تا ۴۹ سال را به خود اختصاص داده‌اند، کشورهایی مانند سومالی و گینه قرار دارند و در صدر کشورهایی که بیشترین درصد ناقص‌سازی جنسی زنان بین زمان تولد تا ۱۴ سالگی را به‌خود اختصاص داده‌اند، کشورهایی مانند گامبیا، موریتانی و اندونزی. یونیسف می‌گوید برای نمونه در یمن، ۸۵ درصد از این دختران، در همان هفته نخست تولد «مثله» شده‌اند.

 

سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن، از جمله «بهداشت جهانی» و «یونیسف»، چهار عمل مختلف را با عنوان «مثله کردن جنسی زنان» تعریف می‌کنند: از برداشتن جزئی یا کلی کلیتوریوس (ختنه)، دوختن آلت، تا اعمال خطرناک غیرپزشکی دیگری که در نهایت به ناقص‌سازی آلت تناسلی زنان می‌انجامد. سازمان ملل متحد هرگونه ناقص‌سازی اندام جنسی زنان را «نقض آشکار» حقوق بشر و «مصداق روشن شکنجه» می‌داند.

 

برپایه تحقیقات یونیسف از کشورهایی که آمارها در آن‌ها جمع‌آوری شده، نزدیک به ۷۰ درصد زنان و بیش از ۶۰ درصد از مردان معتقد هستند، ناقص‌سازی جنسی زنان باید پایان یابد.

جنس ضعیف، اثری از اوریانا فالاچی، نویسنده و روزنامه‌نگار ایتالیایی، گزارشی از وضعیت زنان در جهان است.

این کتاب از نخستین آثار فالاچی است و نسخه اصلی آن در سال ۱۹۶۱ میلادی چاپ شده‌است. فالاچی در این کتاب، گزارشی از سفرهای خود به نقاط مختلف جهان را ارائه کرد که برای هفته نامه L'Europeo انجام شد (کشورهای پاکستان، هند، مالزی، ژاپن و آمریکا). وی مشاهدات مستقیمش را دربارهٔ وضعیت زنان در این کتاب گردآوری کرده‌است.


این کتاب را می‌توانید با تخفیف ویژه از تبنگو خریداری کنید کنید.

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید