سازمان ملل ۲۰ مارس را «روز جهانی شادی» نامگذاری کرده است و خواستار شرکت همه در این شادی شده است تا اهمیت شادی در زندگی مردم در سراسر جهان به رسمیت شناخته شود.
شادی به معنای وضع و حالت شاد، شاد بودن، خوشحالی و سرور است. برای شادی مرز و چارچوب مشخص و تعریفشدهای نمیتوان در نظر گرفت؛ زیرا از نظر افراد و فرهنگهای مختلف شادی معنا و مصادیق مختلف و متفاوت پیدا میکند. از مهمترین دلایل افزایش بیماریهای روحی-روانی در مردم کاهش شادی و نشاط در میان آنان است. اگر به این مسئله بهطورجدی پرداخته نشود خسارات جبرانناپذیری بر سلامت جامعه وارد خواهد شد.
البته که یک روز برای خوشحالیست!
از سال ۲۰۱۳، سازمان ملل متحد روز جهانی شادی را به عنوان راهی برای به رسمیت شناختن اهمیت شادی در زندگی مردم در سراسر جهان جشن گرفته است. در سال ۲۰۱۵، سازمان ملل متحد پروسه ی دستیابی به ۱۷ هدف توسعه پایدار را آغاز کرد که هدف آن پایان دادن به فقر، کاهش نابرابری و محافظت از سیاره زمین است – سه جنبه کلیدی که منجر به رفاه و خوشبختی می شود.
به همین رو، در سال ۲۰۱۷، کارناوال Smurfs در پشتیبانی از اهداف توسعه پایدار برای روز جهانی شادی به راه افتاد.
سازمان ملل هر ساله، از هر شخص در هر سنی، در هر طبقه ای، در هر کسب و کار و از تمامی دولتها دعوت می کند تا در جشن روز جهانی شادی شرکت کنند.
انسان موجودی اجتماعی است و بسیاری از وقایع زندگی وی تحت تأثیر روابط اجتماعی است. شادی و غم میتواند در روابط اجتماعی وی، کسب موفقیتها و تأمین انتظاراتش از یک زندگی اجتماعی تأثیرگذار باشد. در محیطهای شاد زمینههای خلاقیت و ابتکار افراد بروز پیدا میکند و همینطور آن تحول و تغییرات بنیادی در جامعه رخ خواهد داد. این تغییرات میتواند جنبههای اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی، روانی و بهطورکلی همه جنبهها را در بربگیرد. هرقدر مردم از زندگی خود رضایت بیشتری داشته باشند و احساس شادی کنند، احتمال بروز بحران و دگرگونی در امور اجتماعی آنها نیز به حداقل میرسد.
سلامت جسمی و روانی را میتوان عامل شادی در افراد دانست. یکی دیگر از عوامل شادی در یک جامعه داشتن آرامش سیاسی، اقتصادی، امنیتی و … است. البته بعد اقتصادی نیز ازجمله عوامل مهم در افزایش شادی و نشاط در یک جامعه محسوب میشود ولی ثروت بهتنهایی برای حفظ شادی در افراد کافی نیست.
اگر شادی در میان افراد یک جامعه کمرنگ شود، به مرور شاهد افسردگیهای حاد و مزمن در مردم خواهیم بود که این افسردگیها و عدم رضایت از زندگی در روند رشد و پیشرفت یک جامعه و کشور نیز تأثیر زیادی خواهد گذاشت. افرادی که شاد نیستند انگیزهای برای کار کردن ندارند و برای حرکت به سمت تعالی و پیشرفت تلاشی نمیکنند.
پیامدهای کمبود شادی و نشاط در میان مردم بسیار زیاد و خطرناک است. جامعهای که در آن نشاط و شادی نباشد تأثیرات مخربی بر جنبههای مختلف زندگی انسانها بهخصوص در تعاملات و روابط اجتماعی آنان خواهد گذاشت.
شاد باشید.