عربستان سعودی قصد دارد به عنوان بخشی از یک کمپین جاهطلبانه که توسط ولیعهد محمد بن سلمان راهاندازی شده، بیش از ۱۰ میلیارد اصله درخت در بیابانهای این کشور بکارد. ولیعهد عربستان اعلام کرده است که این اقدام برای کاهش تولید گازهای گلخانهای، مبارزه با آلودگی هوا و فرسایش خاک در دههای آینده صورت میگیرد. محمد بن سلمان که در واقع تمامی امورات اداره کشور را بر عهده دارد، میگوید که کشورش قصد دارد تولید گازهای گلخانه ای را با تولید ۵۰ درصد از انرژی مصرفی عربستان سعودی از طریق منابع تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ به مقدار قابل توجهی کاهش دهد.
همچنین ریاض با دیگر کشورهای عرب منطقه خاورمیانه بر روی پروژهای بزرگتر به نام Middle East Green Initiative برای کاشتن ۴۰ میلیارد اصله درخت دیگر همکاری خواهد کرد که به گفته بن سلمان، بزرگترین برنامه جنگلکاری جهان خواهد بود. جزئیات بیشتری در مورد این برنامه درختکاری جاهطلبانه منتشر نشده، در کشوری که منابع آبی تجدیدپذیر بسیار اندکی دارد. در گذشته، عربستان سعودی از روشهای باروری مصنوعی ابرها و آب بازیافتی برای آبیاری درختان در فضاهای عمومی استفاده میکرد. برنامه درختکاری عربستان سعودی بخشی از برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ این کشور برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و افزایش کیفیت زندگی در این کشور است.
ولیعهد عربستان در صحبتهای خود در این باره گفته است: «پادشاهی [عربستان سعودی]، منطقه و جهان باید بسیار بیشتر و سریعتر برای مقابله با تغییرات آب و هوایی اقدام کند». از زمان رسیدن به مقام ولیعهدی در سال ۲۰۱۷ و به دستور پدرش، بن سلمان برنامهای بیسابقه را برای مدرنسازی سریع کشورش که با قوانین سختگیرانه و اتکای بیش از حد به فروش نفت در یک حالت ایستا قرار داشت، آغاز کرد. در تلاش برای جذب سرمایهگذاران خارجی و کارگران ماهر به عربستان، ولیعهد ۳۵ ساله در حال ساخت یک ابرشهر ۳۵۰ میلیارد دلاری است که مساحتی ۳۳ برابر مساحت شهر نیویورک دارد. این ابر شهر که Neom نام داشته و ساخت آن در سال ۲۰۱۷ اعلام شد، ۱۰۰ درصد انرژیهای مورد نیاز خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین خواهد کرد.