دانشمندان پیشنهاد ایجاد یک «بیمهنامه مدرن جهانی» با ساخت «خزانهای» مملوء از ۶/۷ میلیون نمونه اسپرم بر روی کره ماه را مطرح کردهاند.
این خزانه دربرگیرندهی نمونهی اسپرم و تخمک ۶/۷ میلیون گونهی زمینی خواهد بود که طی چندین پرواز به کره ماه ارسال خواهند شد. سپس این نمونهها را درون خزانهای در زیر سطح کره ماه، در داخل یکی از چالههای آن انبار میکنند تا در آنجا محفوظ بمانند.
این خزانه به لحاظ فکری که در پشت آن وجود دارد چیزی شبیه به خزانه جهانی بذر سوالبارد در نروژ خواهد بود که در حال حاضر بیشتر از یک میلیون نمونه بذر از تقریباً تمامی کشورهای دنیا را در خود جای داده است.
گروهی متشکل از ۶ محقق دانشگاه آریزونای آمریکا این ایده را مطرح کردهاند. به گفتهی آنها این طرح جلوی انقراض نوع بشر را خواهد گرفت.
به گقتهی این محققان، ساخت این خزانه در کره ماه میتواند کمک کند در صورت وقوع یک فاجعهی مصیبتبار مانند شیوع یک همهگیری مرگبار، فوران یک اَبَر آتشفشان، درگرفتن یک جنگ بزرگ هستهای، قحطی گسترده یا برخورد شهاب سنگ، کره زمین بار دیگر مملوء از سکنه شود.
محققان دانشگاه آریزونا میگویند سیاره ما ذاتاً محیط بی ثباتی دارد و با وجود ساخت چنین مخزنی بر روی کره زمین، کماکان خطر نابودی نمونهها در یک فاجعهی عظیم وجود دارد.
این ایده شاید برگرفته از داستانهای علمیتخیلی به نظر برسد، اما طبق محاسبات دانشمندانی که آن را مطرح کردهاند، ارسال نمونهی اسپرم، تخمک، هاگ و بذر ۶/۷ میلیون گونهی زمینی به محیط نسبتاً امن کره ماه احتمالاً عملیاتی شدنی است.
به گفتهی این محققان، خزانهی مذکور طی ۲۵۰ پرواز به ماه از نمونهها پر خواهد شد. ساخت ایستگاه فضایی بینالمللی طی ۴۰ پرواز انجام شد.
برای جلوگیری از منجمد شدن نمونهها یا ترکیب شدن آنها با یکدیگر در دمای زیر صفر زیر سطح کره ماه، دانشمندان پیشنهاد تأمین انرژی خزانه با استفاده از صفحات خورشیدی را مطرح کردهاند.
این دانشمندان میگویند چنین پروژههایی بشر را به ایجاد تمدن در فضا و آیندهی نه چندان دوری نزدیکتر میسازند که در آن بشر پایگاههایی در ماه و مریخ خواهد داشت.
محققان دانشگاه آریزونا معتقدند گرچه پروژههایی که اجرای آنها نیازمند به کارگیری رشتههای مختلف علمی است، به دلیل پیچیدگی با دشواریهایی همراهاند اما همین پیچیدگی آنها را جذاب میسازد.