بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در راستای حمایت از معیشت و افزایش قدرت خرید مردم و همچنین بهبود فرآیند تامین مالی زنجیره تولید، «شیوهنامه اعطای کارت رفاهی و تأمین مالی زنجیره تولید» را به ۵ بانک عامل ابلاغ کرده است. این بانکها، ملی، ملت، صادرات، تجارت و رفاه کارگران بوده و سهمیه هر بانک حداقل ۲۰۰ فقره کارت و سقف مبلغ وام برای هر نفر حداکثر ۷ میلیون تومان تعیین شده است. کلیه اشخاص حقیقی که تاکنون هیچ مقداری از سهام عدالت خود را به فروش نرساندهاند و کلیه سرپرستان خانوار که یکی از یارانههای نقدی یا معیشتی را دریافت مینمایند مشمول دریافت وام ۷ میلیون تومانی خواهند بود.
لازم به ذکر است که این وام از طریق دریافت کارت اعتباری خرید خواهد بود و هیچ مبلغ نقدی به متقاضی داده نخواهد شد. مهلت بازپرداخت این وام نیز حداکثر ۱۸ ماه بوده و بانکها خود مسئول تصمیمگیری در این زمینه خواهند بود. اعتبار این کارت رفاهی به منظور خرید کالا و خدمات در فروشگاهها و پذیرنده کارت طرف قرارداد اعلامی توسط بانکهای عامل و طرف قرارداد در سامانه رفاهی ایرانیان امکانپذیر خواهد بود و تراکنشهای مالی دیگر نظیر برداشت وجه و انتقال آن از این کارتها مجاز نمیباشد. نرخ سود این تسهیلات نیز در قالب مصوبات شورای پول و اعتبار و حدود ۱۸ درصد میباشد اما بانک عامل میتواند در این زمینه تخفیفهایی قائل شود. پیش از این نیز صحبتهایی در مورد اعطای وام معیشتی در قالب کارتهای رفاهی توسط برخی بانکها و با استفاده از سهام عدالت و یارانه مطرح شده بود که معدودی از بانکها آن را عملی کرده بودند.
پیش از این گفته شده بود که برای دریافت این وام نیازی به مراجعه حضوری به بانکها نبوده و با مراجعه به اپلیکیشنهای هر یک از این بانکها و ثبت اطلاعات مورد نیاز میتوان درخواست دریافت وام معیشتی که ۶۰ درصد ارزش سهام عدالت متقاضی خواهد بود را ثبت نمود و پس از آن بانک عامل برای متقاضی کارت اعتباری صادر خواهد کرد که در فروشگاههای مجاز و طرف قرارداد با بانک عامل قابل استفاده خواهد بود. اکنون با ابلاغ دستورالعمل بانک مرکزی به ۵ بانک عامل، پرداخت وام معیشتی بر اساس سهام عدالت که به وام سهام عدالت مشهور شده وارد مرحله تازهای شده و میتوان به دنبال شدن جدیتر آن امیدوار بود.